av Tilda Gasslander

Hej, i onsdags åkte Kraniofaciala till Tallinn i Estland. På båten började det med buffé. Senare var det afrikansk show på Starlight Palace. Det var en midnattsshow också men den var så sen så den orkade jag inte se.

På torsdag morgon var vi framme i Tallinn. Solen stekte hela förmiddagen fram till lunch där min familj och en annan barnfamilj satte oss och åt lunch. Vi fyra barn, jag, Tom, Nellie och Agnes åt snabbt upp och gick fram till några ungdomar som hade klätt ut sig till riddare. Tom, Nellie och Agnes fäktades med riddarna. Jag filmade. Vi gick lite i affärer men sedan var vi bara tvungna att gå hem till hotellet, det fanns nämligen ett bad där med vattenrutschkanor som jag åkte jättemånga gånger.

Ett perfekt ställe för Tom. Vi badade i säkert två timmar! Sedan var det dags för middag. Middagen var en buffé i en galleria i Tallinn. Den var okej. Efter det var det bad igen för min del. Nu var jag jättetrött så jag gick och lade mig.

Dagen efter var det tidig frukost och bad fram till lunch. På kvällen gick hela Kraniofaciala-gänget till en restaurang med medeltidstema. Musiken var annorlunda och upplevelsen var, jag vet inte riktigt, lärorik? Personalen var jättetrevlig och rolig. Osten var jättegod! Vi fick spännande mat som älg-, vildsvins- och björnkorv och rosenpuré. En del var gott och en del mindre gott. Det blev ännu en långkväll!

Ja, och så blev det torsdag, sista dagen i Tallinn. Klockan tolv checkade vi ut och strosade runt i city fram till klockan sex då båten hem till Stockholm gick. Vi åkte samma båt som vi hade tagit dit, Baltiq Queen. Jag lärde mig dansa afrikansk dans med Julia och såg båda showerna. Klockan åtta blev jag väckt av min mamma och vi gick och åt frukost. Det var väldigt roligt, absolut något jag vill göra igen!

Tilda Gasslander, 12 år, syster till Tom Gasslander 10 år med Goldenhar.