Av Johanna, mamma till Emil

Det blev en uppskattad årsträff med stor uppslutning av gamla och nya medlemmar med lite av en nystartskänsla. På fredagskvällen efter incheckning samlades vi åt en tvårättersmiddag med efterföljande gemensamhetsaktiviteter, bl.a. en uppskattad frågesport med Kahoot.

Efter en fantastisk frukost hade vi årsmöte med efterföljande samtal i arbetsgrupper, många nya kom med i styrelse och arbetsgrupper. Efter lunch fanns olika aktiviteter att välja på, de flesta valde att stanna kvar på Villa Fridhem och ha 5-kamp tillsammans i Villa Fridhems fina trädgård, sen en enkel och trevlig fika och promenad till utsikten på berget genom skogen. Vi hade verkligen tur med vädret och solen sken! Några vuxna valde att åka in och strosa runt i Norrköping, titta på vattenfallen, upptäcka industristaden och gå på café tillsammans. Några familjer med yngre barn åkte och besökte Tropicarium vid Kolmården, klappade ormar, ett litet äventyr.

Senare på eftermiddag när alla var på plats igen samlades dom som ville och hade poolhäng, ett stort gäng barn som vuxna lekte i poolen medan andra satt och relaxade i fåtöljerna intill eller i bastun. Det var en höjdpunkt på helgen där jag tror många kände extra fin tillhörighet och gemenskap. Efter lördagskvällens middag samlades alla en trappa upp i ”Grå Salongen” för umgänge, där fanns det godis och snacks och senare gick ett gäng barn och ungdomar gick till lekrummet och spelade biljard och kastade pil.

På söndagen efter frukost hölls ett intressant föredrag av Maarten Koudstaal, Plastikkirurg på Karolinska sjukhuset, Stockholm. Det handlade om värdebaserad vård inför öppnandet av Stockholms Kraniofaciala Centrum på NKS 2019 där vi i föreningen också fick vara med och dela våra tankar. Följt av det ett till givande föredrag av Martin Persson, universitetslektor vid Högskolan i Kristianstad. Om att opereras eller inte, om att förändra sitt utseende för att passa in, om vad som bygger självkänsla.

Glada, trötta och fulla av intryck sa vi hejdå med en gemensam lunch.

Det blev en helg med många fina möten människor emellan!

Arstraff2018 Pool