Lördagen den 10 mars ringde väckarklockan i arla morgonstunden. Tåget mot Stockholm skulle avgå vid 6-tiden så det var bara att stiga upp och se glad ut. Taxin kom och körde oss till centralen och där stod tåget och väntade. Resan upp till Stockholm gick bra och vi var framme vid 11-tiden. Vi tog en promenad till Gamla stan, ett måste när man är i huvudstaden. Besökte även Christina Schollins änglabutik och inköpte en ängel till vår samling, jag älskar änglar och tycker de är så vackra. Köpte även en liten ängel till min mamma som var hundvakt denna helg för vår lilla hund Lotta. Efter vandringen i ett vårfint centrum tog vi tunnelbanan till Långholmen. Där fanns redan Thomas och Malin med sina pojkar. Vi fikade lite och gick sedan husesyn i våra rum. Ulf och Daniel delade på cell 126 och Anna och jag hade cell 125. Det var hur fina rum som helst med stora rena och fräscha toaletter. Hit kommer vi gärna igen. Sedan var det samling vid middagsbordet och vi fick jättegod kyckling i gröncurrysås, starkt men supergott. Så var det då dags att åka till Globen, vi åkte i 2 taxibilar och det var en trevlig färd, fick se väligt mycket. 

När vi närmade oss Globen såg vi att den skiftade i färg. Den blev blå, grön tror jag det var och vit. Det var mäktigt att stå där brevid denna mastodontbyggnad, vi har ju bara Scandinavium och den är i och för sig stor men väldigt ful. Vi delade på oss och gick mot våra platser. Vi tog kort på Markolio. Tyvärr missade Anna Sanna Nielsen som gav sin autograf till några av våra töser i gänget. Tillslut så började det hela och det var en otrolig stämmning i Globen, det svängde och klappades och visslades. Anna hade gjort en liten skylt med Måns på ena sidan och The Ark på andra sidan som hon viftade med. Daniel och en kille från Gävle, kommer inte ihåg hans namn nu, satt i andra änden av raden och Anna och jag i den andra och resten av gänget mellan oss. Det är tur att man kan lite teckenspråk för det gick inte att prata där inne. Det var väldigt bra låtar i år men vi tycker nog att rätt låt vann. Jag tror att The Ark kommer på topp 3 i Helsingfors. Så var då allt slut, konfetti överallt och arenan tömdes ganska snabbt. Vi gick till hotell Globen där vi skulle vänta på att bli hemkörda. Vid det här laget var vi väldigt trötta. Det var skönt att komma i säng och vi somnade nästan med en gång. 

På söndagen väckte faktiskt Anna mig, hon hade redan vaknat vid 7-snåret, inte långt efter kom Ulf och Daniel in och sa godmorgon. Vi åt en underbar frukost och sedan bar det iväg till centralstationen. Tåget hem till Göteborg gick över Karlstad så det tog tid innan vi kom hem. Det var 4 trötta och hungriga som kom hem till en glad liten vovve. Det var en jättekul resa och en fantastisk upplevelse. Mycket väl organiserat, ett stort tack till Thomas och Malin. Daniel som var lite skeptisk över resan sade några veckor efter resan att det var en kul helg. Detta var en liten reseberättelse från oss.