Det börjar nu bli en tradition att ha föreningens höstträff första helgen i september. Årets träff var förlagd till vandrarhemmet Lövudden i Västerås. Som vanligt fick de deltagande familjerna droppa in och ta för sig av buffen fram till klockan åtta på kvällen. Det blev många kära återseenden och ett par nya ansikten. Efter maten och lite information kring helgens hållpunkter blev det tid att köpa lotter till lördagens lotterier, friska upp bekantskaperna, lära känna nykomlingarna och helt enkelt umgås och ha trevligt.

 

Efter frukost på lördagsmorgonen samlades vi för att ta del av vad vår inbjudne föreläsare, Eddie Wheeler, hade att säga. Eddie är sångare och gitarrist. Han har spelat in fem skivor egenskrivet och egenkomponerat material och åkt runt och turnerat, bland annat i New York och England. Eddie föddes med en skelettsjukdom. Han berättade om sin barndom och svarade på frågor från intresserade åskådare om bland annat skolgång, familj. Temat för Eddies föreläsning var självkänsla och han gav både tips och bjöd på egna minnen och erfarenheter om hur man kan bygga upp sin självkänsla. Eddie både fikade och åt lunch med oss och fick då lite djupare pratstunder med några av medlemmarna. Medan de vuxna och ungdomarna satt med Eddie hade de yngre barnen haft roligt på hästryggen. Två ungdomar hade kommit med islandshästar och lät barnen rida och sköta om hästarna i ett par timmar. Eftermiddagen ägnades åt föreningsmöte, där vi tog beslut om en stadgeändring, samt lite gruppdiskussioner kring arbetet i föreningen. Ungdomarna hade samtidigt en musikworkshop med Eddie, där de fick spela och sjunga och förbereda kvällens uppträdande. De yngsta barnen togs om hand av ungdomar från barn- och fritidsprogrammet på ett gymnasium i Västerås.

Efter middagen och lite fri tid var det dags att lyssna på Eddie och ungdomarna som framförde en show med instrument som gitarr, synt och ukulele. Vi stämde dessutom upp till allsång till ackompanjemang från Fredrik och bjöds på en oförglömlig version av "The lion sleeps tonight" av Mattias. Resten av lördagskvällen pratade vi, umgicks och inkasserade vinster från lotteriet.

På söndagen ägde föreningens årsmöte rum, och styrelsen gjorde några nyval och drev igenom stadgeändringarna. Vi fortsatte arbetet med de grupper vi påbörjat dagen innan - arbetsgrupper som ska avlasta styrelsen och ägna sig åt vissa specifika frågor. Efter lunch var det avsked och hemresa.