av Kajsa Dohrman

Jag har varit på en träff med Kraniofaciala föreningen i Vemdalen. Vi kom dit någon gång på kvällen och när vi kom fram så hejade vi på alla och fick vårat rum. Så gick vi upp med packningen till vårat rum och bäddade sängarna. Sen fick vi middag utav husmor och det blev lasagne. Det var supergott. Efter middagen så satt vi och pratade lite med folk. Det var trevligt att träffa alla igen. Eftersom en del hade åkt långt och var trötta så blev det läggdags vid 22.00.

Torsdag 
Nästa dag var det frukost kl.8.00. Det fanns ägg, mackor, kaffe, juice m.m. Sen så berättade Klas lite information om dagen. Vad som skulle hända också vidare. Vi skulle åka slalom i Vemdalen idag. Så efter frukosten så gick alla upp på sina rum för att göra sig klara. Alla hade olika aktiviteter att göra. Några skulle åka på längden och andra skulle åka slalom. Det berodde på vad man helst ville och kunde.

När vi kom fram till Vemdalens skidbacke så delade vi upp oss. Linnea fick åka med oss i backen. Det gick jättebra hela dagen förutom att jag ramlade två gånger. Vi åt våran matsäck tillsammans med dom andra i värmestugan. Efter det så var jag så trött så jag ville inte åka skidor.

På kvällen så åt vi en god middag som bestod av kycklinggryta och ris och så umgicks vi. Vi spelade spel på kvällen och vi hade två lag. Tjejerna mot killarna. Spelet hette Kampen mellan man och kvinna. Så vi tjejer fick frågor om killar och killarna fick frågor om tjejer. Killarna kunde knappt någonting. Men konstigt nog så var det killarna som vann. Efter spelet så gick en del och la sig medan vissa satt uppe.

Fredag 
Uppstigning och frukost kl.8.00. Den var god som vanligt och alla var uppe med tuppen. Klas berättade informationen för dagen. För idag skulle det bli spa-behandling för dom äldre diagnostjejerna. Så det var en del av dagens information.

Före det så åkte en del slalom och andra längdskidor. Och en del gick promenader. Mamma, pappa och jag åkte slalom. Denna gång i Storhogna. Nu var det den perfekta dagen. Fina backar och härligt väder. Det var roligt att åka helt enkelt för det gick som en dans. Sen så åt vi våran matsäck. Mamma, pappa och jag åt våran i det soliga vädret och bara njöt.

Kl.14.15 så var det dags för mig att gå på behandling. Jag tyckte det skulle bli skönt. Då fick man gå in i ett rum. Det var en tjej som tur var. Man fick ta av sig på överkroppen så man inte skulle få något på sig. Sen fick man lägga sig på rygg på en brits eller säng. Och så fick man ett täcke på sig. Det var jättemysigt. Så började tjejen med att tvätta ansiktet. Hon berättade hela tiden om vad hon gjorde och om det kändes bra. Sen la hon en peeling på ansiktet och det var så skönt. Sen fick man massage i ansiktet och det fick man även på nacken. Det var så himla skönt. Sen la hon en ansiktsmask på ansiktet. Sen så gick hon ut en stund medan masken fick värka lite. Efter några minuter så kom hon tillbaka. Och då frågade hon om det kändes bra. Och det gjorde det ju. Sen tog hon bort ansiktsmasken och la på något annat som jag inte kom ihåg var det var. Sen så fick man klä på sig för då var det dags för sminkningen. Hon la på massa olika saker. Puder, rouge, läppglans m.m. Sen var det klart. Hela behandlingen tog 1 timme och det var det värt för det var så skönt. Sen fick jag många komplimanger under kvällen för att jag var så fin i ansiktet. Det tyckte jag var kul.

På kvällen så var det middag igen. Menyn idag var fläskfile med klyftpotatis, varma grönsaker och svampsås. Det var jättegott. Det var den bästa dagen på hela träffen tycker jag.

Lördag 
Uppstigning och frukost kl.8.00. Alla var uppe med tuppen och hade massor med energi för dagen. Klas berättade dagens information. Idag skulle vi åka i Björnrike och att vi skulle grilla korv. Det togs beslut om vilken tid vi skulle äta o.s.v.

Efter frukosten så gjorde alla sig klara för dagens aktiviteter. Dom flesta åkte till Björnrike. Mamma, pappa och jag åkte slalom och idag var det inte så himla kul att åka. Det var dimmigt och snöigt. Man såg knappt någonting när man skulle åka. Så man kan säga att korvgrillningen blev lite tidigare än planerat. Det tog ju en liten stund att få glöd men till slut så var det glöd. Alla fick 2 korvar var och det var jätte gott med lite mat i magen. Sen blev det några åk till för mamma, pappa och mig för att sen åkte vi hem. Mamma åkte en sväng på längdskidor medan pappa och jag stannade hemma och vilade. När mamma kom hem så gick vi och duschade och bastade. Men jag bastade inte för jag hade ingen lust.

Dagens middag var tacos och till efterrätt var det fruktsallad och grädde. Fruktsalladen hade pappa nämligen gjort. Efter middagen så hade dom mindre barnen anordnat olika tävlingar. Så ska det låta t.ex. och så var det gåtor m.m. Sen var det lite disco men nästan ingen dansade utan man satt mest och snackade med varandra.

Till slut så gick alla och la sig.

Söndag - hemfärdsdagen 
Uppstigning och frukost kl.8.00. Alla var uppe med tuppen. Idag var alla lite trötta och hade hemlängtan. Först så åt vi frukost. Vissa hade redan åkt hem men några fanns kvar. Sen var det packning och städning av rum. Sen så åkte ju fler och fler. En del hade ju många timmar i bilen medan andra hade 23 mil hem. Det var jag, mamma och pappa som hade 23 mil hem. Så vi hade den kortaste resan hem.

Det var hela helgen. Jag tycker att den har varit bra och trevlig. Bästa dagen för mig var nog fredagen.

Tack och hej ifrån mig Kajsa.