av Linn Gasslander

 

Efter ca 50 mil med frågan i öronen "När är vi framme mamma?", kom vi så äntligen fram på onsdag kväll till Buagården på Västkusten. På gården väntade fem andra familjer ur Kraniofaciala föreningen samt våra tre underbara värdinnor, Inger, Gudrun och Inga-Lisa. Under 4 underbara dagar fick vi njuta av vackra Västkusten. Vädergudarna var med oss ganska mycket och vi fick njuta av salta bad och lite värme. Tilda och Tom kämpade tappert hela långa vägen tillsammans med de andra barnen när vi, en av dagarna, besökte Nordens Ark. Där fick vi veta mer om hotade djurarter. På deras bondgård fick barnen klappa nykläckta kycklingar och hoppa i höskullen.

Det mest exotiska för oss från östkusten var nog krabbfisket. Alla fick vi pröva på det fantastiska i att med en håv, en klädnypa, en bit snöre och en liten mussla fiska upp både krabbor och räkor. Tänk vad det kittlade både i mage och i hand att hålla i en krabba! Fredagskvällen firade vi med fest som Vendela, Klara, Mattias och Tilda ordnat med. Vi bjöds på godis, snacks och dricka. Till discotoner fick vi dansande köpa lotter till lotteriet där det erbjöds fina priser.

På söndag förmiddag var det dags för oss att fara hem. Det var med lite sorg som vi lämnade våra kära vänner och så trevligt boende. Inger, Gudrun och Inga-Lisa hade ju tagit hand om oss så fint och serverat härlig mat och mycket fika. Tilda och Tom skulle sakna framförallt alla barn och ungdomar. En tröst var dock att vi visste att vi om några veckor träffas igen till Höstträffen.

Vi känner oss utvalda och tacksamma för att vi fick den här möjligheten!

Linn, Tilda och Tom Gasslander