av Ingela Almrud

Stöten Mitt, ja så var namnet på platsen jag och min familj skulle åka till den första veckan på det nya året. Nu är det ju så att jag har aldrig riktigt fattat varför man ska sätta sig i en bil och åka över 40 mil för att stå i kö för att åka nerför en backe så fort det går men 2/4 av familjen tycker det är kul. Resan upp gick bra trots ett riktigt busväder och tankarna gick till resten av de som skulle till samma mål. Vilken syn som mötte oss när vi var framme vid sista uppförsbacken - ca 1 km uppför var kantat med marschaller (det var inte kraniofaciala som hade ordnat det). Vi bodde verkligen mitt i backen och det var toppen för alla som kunde ta på sig pjäxorna på rummet och gå till liften, för de som hade kommit tidigare på dagen hade redan hunnit med några åk. En familj var inne på sin 4:e dag däruppe och tyckte det var kul med några fler att prata med.

Fredagen ägnade jag och Elin åt att gå stavgång ett antal gånger upp och nerför den stora backen, Linda P. var också en hejare på att gå. Mitt på dagen gick var och en in till sig och åt lättlunch så när kvällen kom var alla hungriga och trötta. Maten var god men för tonåringar kanske inte riktigt rätt? På lördagen var det backen som gällde för de flesta. Elin fick möjlighet att åka på en skotertur som var toppen men kall. Några ordnade en slalomtävling och Thomas W och Petter körde eget skoterrace. Vi var några som gick och simmade och låg i bubbelpoolen (lite häftigt att ligga och bubbla och titta ut genom fönstret och se skidåkare komma förbi). På kvällen träffades vi alla och spelade bowling. Några trodde att det gällde att kasta så hårt som möjligt men både klot och vägg höll. Söndag morgon var det packa och frukost och sedan var det hej för den här gången, men alla var överens om att det här måste vi göra om nästa år igen och då starta på onsdagen istället.

Jag fick många bra ideer med mig hem vad alla vi kan göra tillsammans och trots att jag inte åkte utför så var det ett toppenställe att vara på. Styrelsen kommer att lägga förslag till vinterträffgruppen att jobba på en resa till Stöten Mitt i början av 2012 och då vet du att även om du inte åker utför så kommer det att finnas andra aktiviteter. Vi ses.

Vintriga hälsningar från Ingela