av Ingela Almrud

Sommar = Buagården = vecka 29

 

Vi fick även i år möjlighet att åka till Buagården utanför Lysekil. I packningen är det något som alltid måste vara med enligt Elin och Linnea och det är den blåa hinken, håven och nyporna till krabbfisket för vi som kommer från inlandet förknippar Buagården med krabbfiske. I år var det tre ”flickor bak i bilen” för Linda hängde med oss, återkommer till varför.

 

Resan ner gick bra och vi hittade direkt till gården, Gudrun tog emot oss med öppen famn, vi fick våra rum, allt fler familjer kom och installerade sig. Middagen smakade bra och under hela veckan som vi var där gick vi aldrig hungriga från bordet. Några dagar regnade det och då passade vi på att besöka lite olika köpcentra, några gjorde kanske några fynd.

 

Solen skiner också och då blir det bad, krabbfiske (vem fick upp flest?) med krabbrace och vattenkrig där Lisa inte hade det lätt. På kvällarna var det en riktig spelhåla där ingen satt ensam, en del samlades runt datorerna, andra testade en del nya spel, andra spelade UNO och där gick det hett till ibland (Thomas tyckte att vi spelade med finska regler, vad det nu är, för han förlorade alltid när han spelade med oss) vi hade det aldrig långsamt. Läsk och chips gjorde att vi hade lördag varje kväll.

 

Liseberg är ju ett måste när vi är så nära och hela gänget åkte dit för att bli mer eller mindre snurriga och blöta (det blev över 10 varv i Kållerado för Mattias och gänget eller hur?). Vi kan ju inte hålla ihop hela gruppen hela tiden men ändå känns samhörigheten när vi träffar på varandra under dagen och alla åker sedan hem trötta och nöjda.

 

Nu åter kommer jag till Linda. Alla kanske inte vet det men hon är en riktig konstnär och hon skulle se till att vi alla fick göra en eller fler tavlor. Vi fick måla på riktig duk med riktiga penslar och färger, måla precis vad som helst och det var fantastiskt roligt att se att alla tyckte det var roligt, vilka förmågor det fanns i gruppen. På två tavlor målade alla något motiv som visade vad man hade gjort under veckan och de tavlorna skulle sättas upp på någon vägg på gården. Vernissage var det på kvällen med salta pinnar och läsk där vi bjöd upp ”mattanterna” .

 

Grillning var det även detta år och då ser vi helt plötsligt två män som lagar mat (i röken kunde vi se Thomas och Lennart) och de gjorde det bra fast utan mat tanterna hade vi nog inte blivit mätta.

 

Söndag morgon kommer ju alltid efter lördag kväll och efter packning, städning, frukost och kramar åker vi hemåt med många fina minnen i bagaget.

 

Hoppas vi ses nästa år igen hälsar familjen Almrud/Jansson