av Jenny Stagsegel Johansson

Redan en vecka innan avfärd börjades det talas om vad vi skulle hitta på under veckan på Bua. Det talades om krabbrace vilket vi året innan provat på för första gången. Det talades även om en utflykt till havets hus i Lysekil samt om alla aktiviteter på "hemmaplan" dvs hoppa studsmatta, måla, bada vid den egna bryggan, traktorrace i nedförsbacken på små plasttraktorer och bilar.

Veckan började på söndagen med ankomstmiddag, efter det så packade vi in oss på rummen och umgicks med de andra familjerna under kvällen. Veckan fortskred med krabbrace (vilket var ganska svårt eftersom vi inte fick tag i några blåmusslor under första fiskedagen) MEN mamma i familjen fångade en med håv som vi studerade lite innan Herr Krabba fick raca med sig själv ner i havet igen. Herr Krabba vann därmed det första racet.

Veckan fortsatte med en tur till skogen för att leta svamp, vi hittade en hel del gula kantareller som vi snällt rensade och gav till den manliga "tantbröden" (förklaring på vad tantbröder är kan ni läsa nedan) som var vegetarian och uppskattade gesten mycket! Ja, ordet " tantbröder" som vår lilla Tuva myntat under förra årets vistelse på Buagården, är helt enkelt orden tanter & farbröder sammansatt!

Vår utflykt detta år gick till Havets Hus som planerat. Det mest spännande var att vägen helt plötsligt försvann ner i havet och en STOR färja kom och hämtade oss. Väl framme i Lysekil besökte vi Havets Hus vilket var mycket spännande med hajar, krabbor, torskar, sjöstjärnor med mera. Efter besöket mättade vi våra magar med pizza korv köttbullar och mos (inte nödvändigtvis blandat).

Efter en del tips på vart vi kunde finna blåmusslor till krabbfisket återgick vi till det nöjet och fick en hel massa krabbor!

En av kvällarna spenderade vi med en MASSA godis, chips, popcorn, läsk och filmen Trassel på bioduk! Mycket uppskattat av både barn och vuxna (mammorna var så tagna av Disneyfilmen att en och annan tår fälldes). Vår vecka avslutades på fredagen med grillfest! Korv, hamburgare, godis, läsk och chips (återigen).

TACK ÅTERIGEN för dessa härliga veckor på Buagården hälsar Liam, Anton, Tuva, Neo, Pappa Henke och Mamma Jenny!