av Stina Trolin

Klockan 9.06 gick tåget från Eskilstuna Tågstation mot Stockholm och helgens äventyr med Robert Gustavsson och Melodifestivalen. Det var fyra förväntansfulla tjejer, Elin och Stina, Linnea och Jenny, som satt och pratade om hur fantastisk den här dagen skulle bli.

Tåget rullade in på Stockholms Centralstation klockan 10.09 och vi letade oss fram till tunnelbanan som skulle ta oss till Hornstull och Långholmens vandrarhem där vi skulle bo. Väl framme vid hotellet träffade vi många bekanta ansikten och det var ett kärt återseende. Lunchen serverades i det gamla fängelsets källare, där det bjöds på korv med bröd och vi fick chansen att prata med gamla bekanta.

Klockan 15 gick bussen mot Cirkus där vi skulle få se Robert Gustavsson fira 25 år som artist och komiker. Vi satt ganska långt upp och såg scenen helt utan problem. Vi fick skratta gott och efteråt hade vi ont i magen av allt skrattande. Robert återupplivade några av sina alteregon som genom tiderna varit populära för oss svenskar och som vi känner igen. Han bjöd på en härlig show.

På väg hem i bussen gick diskussionerna vila om vilken artist som skulle kamma hem årets melodifestival.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet, gick vi till våra rum för att göra oss i ordning till middagen som serverades i vandrarhemmets egna restaurang. Vi fick äta god mat och dricka gott. Det som serverades var kyckling, varma grönsaker och klyftpotatis. Till det fick vi bröd och sallad.

Efter middagen var det dags för melodifestivalen. Vi fick se melodifestivalen i ett konferensrum med storbildsskärm. Det bjöds på godis, chips och dricka. Under tiden melodifestivalen pågick, fick alla chansen att satsa pengar på den artist de trodde skulle vinna. Elin röstade genom att ringa till melodifestivalen och rösta på Loreen, som också var den artist som vann hela tävlingen och som vi nu kommer att skicka till Baku, för att tävla för Sverige.

Frukosten var fenomenal. Det var goda mackor, kaffe, te, korv, äggröra, marmelad och massvis med andra alternativ.

Efter frukosten tog vi oss tillbaka med hjälp av tunnelbanan till Centralstationen i Stockholm för att åka tillbaka till Eskilstuna igen.

Den här helgen har varit fantastisk, spännande, fenomenal, härlig och det var roligt att träffa alla igen. Vi ser fram emot nästa äventyr med föreningen!

Tack för den här gången, Elin Jansson och Linnea Almrud, Stina (Elins kontaktperson) och Jenny (Linneas syster)