av Ingela Almrud

Buagården vecka 27 2012

Har nu varit hemma några dagar och kan tänka på vilka härliga dagar vi hade på Odd Fellows gård. Vi är lika med: Lennart, Linnea, Elin och jag. Vi kom redan på söndagskvällen och blev mycket hjärtligt välkomnande av ”tanterna” och Rolf i köket och det nya intendentparet. Lite tyst var det i huset och vi väntade på de andra som skulle komma dagen efter.

Måndag: 
Regn på förmiddagen så det blev en tur till Göksäter(lilla Ullared). Väl tillbaka hade några fler kommit och det är alltid lika roligt att ses. På eftermiddagen blev det en ny tur till ett annat köpcenter för det är inget sol och badväder. Till middagen på kvällen hade även Linda med mamma kommit. När vi var mätta och belåtna startade kvällsaktiviteterna, UNO, dataspel, korsord, kubb.

Tisdag: 
Uteaktiviteter på förmiddagen och efter lunchen åkte vår familj till Grebbestad. På kvällen höll vår konstnär Linda P. i aktiviteten. Tänk att få måla på riktig duk med riktiga färger; alla är med och skapar.

Onsdag: 
Idag var dagen L som i Liseberg, vädret var perfekt. Vi fyllde bilarna och kl 11 var vi vid entrén. Dagen blev helt perfekt, alla började med Kållerado och tur att det var soligt för vi blev rejält blöta. Dagen gick fort när man hade kul. Vår familj åkte Lisebergshjulet och det var mäktigt att komma 60 meter upp i luften. Innan vi åkte hem tog Elin lite lotter och det gav mycket bra utdelning. Trött i kropp och huvud, då är det skönt att bilen är så nära. Sängen var skön den kvällen.

Torsdag: 
Solen sken från en molnfri himmel. Idag blev det bad och krabbfiske.

Fredag: 
Vi såg alla fram emot kvällens grillafton men hur skulle vädret bli. Thomas kollade och det skulle komma lite regn kl 16, lite kl 17 och sedan lite mer kl 18 men vi trodde att det skulle funka. Inget blev som vi tänkte oss, himlen öppnade sig kl 16 så Thomas fick steka hamburgarna inne och det är första gången sedan vi började att vara på Buagården som vi fick sitta inne. Damerna i köket hade dukat så fint och det blev en gemytlig kväll. Rolf med sina damer i köket avtackades liksom intendentparet. Senare under kvällen var det vernissage där vi kunde beundra alla konstverk. Sista kvällen med gänget blev lång men härlig.

Lördag: 
Frukost, städning, siffer-Kubbs match och sedan smakade det bra med köttfärssås och spagetti innan vi satte oss i bilarna för hemfärd. Vi som fick möjlighet att vara med under denna vecka hoppas att få komma tillbaka nästa år men med flera nya som får upptäcka denna gård.

Vid datorn Ingela Almrud