Sista helgen i september hade vi vår första träff. Alla medlemmar var inbjudna till att träffas och umgås, på Marsvikens kursgård, utanför Nyköping i Södermanland. Vi var 72 personer, stora och små. 

De yngre deltagarna roade sig i huvudbyggnaden med personal från daghemmet Delfinen i Nyköping. Här fick de yngsta måla, "dega" med lera och lyssna på sagor. De något större fick öva cirkuskonster medan de mittemellanstora gjorde allt för att ta kål på Maria och Fredrik från Dysmeliföreningen, som är vana att anordna läger för barn och ungdomar. Det bjöds på disco, kreativ målning på stort papper, och en uppgiftstävling, som gick ut på att samla in uppgifter på alla möjliga sätt. Numera vet de flesta barnen vilken skostorlek Yngve Wallenius har och hur många gula hus det finns på Marsviken. 

På lördagen pratade Marie Loven för de lite äldre deltagarna om hur det är att leva med ett avvikande utseende och hur hon har gjort för att komma framåt i sitt liv. Hon talade om hur viktigt det är att försöka vara stark i nya situationer, eftersom man då blir rakare bemött av omgivningen. Marie som själv har en medfödd ansiktsmissbildning hade mycket att dela med sig av till oss; både hur man hanterar frågande barn på dagis och hur man bemöter deras "fågelholkar" till föräldrar. Marie gick också igenom de hårda regler som kan gälla i en danssalong. "Tack vare" sitt ansikte har Marie blivit en duktig föreläsare. Kvinna nummer två att på söndagen inta scenen var Inger Hansson. Hon är en stor föreläsare, både inom toppen av näringslivet och inom vård och skola. Budskapet till oss var att våga mer än man törs och hon träffade mitt i prick många gånger under den tre timmar korta föreläsningen. Det handlade om att våga släppa taget och gå vidare, att ta tag i sina drömmar och att ha modet att ändra på eller byta ut det man inte trivs med. Inger påpekade att varje vecka är 168 timmar för varje människa, och det är timmar vi ska ta vara på och förvalta på bästa sätt. 

På lördagseftermiddagen kom clownen Manne och roade oss och då fick alla sig ett riktigt gott skratt. Fredag och lördag kväll satt de flesta vuxna i sällskapsrummen som låg i anslutning till där man kunde handla chips och jordnötter plus något att släcka törsten med. Många passade på att byta erfarenheter och knyta närmare kontakter med varandra.